Info


Wat? Wanneer? Waar?

Chiro Trezebees is een jeugdbeweging voor jongens en meisjes van 6 tot 18 jaar uit Beauvoorde, Bulskamp, Houtem, Veurne en omstreken. Gewoonlijk hebben we elke twee weken op zaterdag kindernamiddag (KN) van 13u20 tot 16u30 in ons heem in Beauvoorde (Vinkemstraat 13, 8630 Veurne).

Wat doen we?

Op zo’n kindernamiddag spelen we allerlei spannende, plezante of gezellige spelletjes en kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven. We starten en eindigen met een formatie.
Ieder jaar organiseren we ook speciale activiteiten: zwemmen, een bosspel, een filmavond en een strandspel. Vaak organiseert de leiding per afdeling tijdens het jaar een weekend (een soort mini-kamp). Hier krijg je dan telkens een uitnodiging voor.

Afdelingen

De kinderen en jongeren worden opgedeeld in afdelingen per leeftijd. Elke afdeling speelt andere spellen, aangepast aan hun leeftijd. Een overzichtje van elke afdeling kun je vinden via deze links: ribbels, speelclub, rakwi's, tito's, keti's en aspi's.

Chirokledij

Logo De Banier We zien onze leden graag elke kindernamiddag met ons sjaaltje en T-shirt (of een T-shirt van de Banier) én speelkleren die vuil mogen worden op de kindernamiddagen. Deze zijn ook aan te kopen bij onze VB (volwassen begeleider). Spreek haar gerust aan als je een sjaaltje of T-shirt wenst te kopen. Onze nieuwe leden krijgen een sjaaltje gratis, anderen betalen 2 euro voor een nieuw sjaaltje. Het T-shirt kost 10 euro.

We verplichten onze leden niet om een volledige set chirokleren van de Banier (de winkelketen van de Chiro) aan te kopen. De kleren van de Chiro zijn duurzaam en gemaakt om te spelen.
Een basisset chirokleren (korte broek of rok, t-shirt en hemd) kost €84 in kindermaten en €94 in volwassenmaten. In het filmpje hieronder krijg je een korte uitleg over de kleren van de Chiro.

Heb je chirokleren liggen die te klein zijn geworden voor je kinderen? Laat het ons zeker weten, je maakt er een ander kind gelukkig mee!

www.debanier.be

Kamp

Ieder jaar gaan we in juli op kamp. Voor de drie jongste groepen (1e – 6e leerjaar) is dit van 14 tot en met 21 juli (7 dagen), de oudste groepen (1e – 5e middelbaar) vertrekken al op 11 juli op voorkamp en krijgen dan na drie dagen gezelschap van de kleintjes.

Evenementen

Om de activiteiten betaalbaar te houden en om spelmateriaal aan te kunnen kopen organiseren we als Chiro ook allerlei evenementen. Zo organiseren we onder andere een fuif (Nacht van de Jeugd) in samenwerking met de KSA-groepen van Veurne, een souper (Pasta vo Joen) en een ontbijt.
De data van deze evenementen kun je op onze kalender terugvinden.

Verhuur

Onze lokalen mogen niet verhuurd worden aan derden.

We verhuren wel allerlei materiaal: onze stereo-installatie, partytent, shelters, keukenmateriaal, etc. Contacteer de groepsleiding voor meer informatie.

Rekeningnummer

BE35 7388 1204 6737

Postadres